Balkan Günlüğü Gazetesi

Balkan Günlüğü Gazetesi

  • Fotoğraf Galerisi
  • Video Galeri
  • Arşiv
  • Künye
[x] Kapat
Maarif Vakfı
  • Balkan Haberleri
    • Arnavutluk
    • Batı Trakya
    • Bosna-Hersek
    • Bulgaristan
    • Karadağ
    • Kosova
    • Macaristan
    • Makedonya
    • Romanya
    • Sırbistan
    • Slovenya
    • Yunanistan
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • İletişim
  • E-Gazete
  • Haber Gönder
  • Balkan Günlüğü Gazetesi
  • Balkan
  • Balkan Dernekleri
  • Balkan Günlüğü Dijital
  • Büyükelçiliklerimiz
  • E-Gazete
  • feedburner
  • Haber Gönder
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Privacy Policy
  • THY
  • Yazarlarımız
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Haberler
    • Balkanlar
    • Ekonomi
    • Siyaset
    • Gündem
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Spor
  • Yazarlarımız
  • İletişim
  • Künye
Ziraat Bankası
ANASAYFA Ekonomi Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi

Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi

Balkan Günlüğü 06.11.2019 17:30:00

Bursalı firmaların dış ticaret hacmini artırmak için önemli projeleri hayata geçiren BTSO, Bosna Hersek Yatırım Ajansı uzmanlarını ağırladı. Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Rabija Masıc, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Adis Alagic, Bosna Hersek Yabancı Yatırımları Teşvik Ajansı (FIPA) Başkanı Gordan Milinic BTSO’yu ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit tarafından ağırlanan heyete ayrıca Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve DEİK Türkiye-Bosna İş Konseyi Başkanı Muzaffer Çilek de eşlik etti. Ziyaretin ardından TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgin Saygın ve Bursalı firmalarının da katılımıyla ‘Bosna’da Yatırım ve Ticaret Fırsatları’ semineri gerçekleştirildi.

200’ün üzerinde Bursalı firma Bosna Hersek ile ticaret yapıyor

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa’nın Balkan ülkeleriyle güçlü ve derin bağlara sahip olduğunu söyledi. 650 yıllık bir geçmişe uzanan bu kuvvetli bağların ekonomiye de mutlaka yansıması gerektiğini belirten Şener, Bursa’nın Balkan ülkeleriyle ticaretini her geçen dönem güçlendirdiğini kaydetti. 200’ün üzerinde Bursalı firmanın Bosna Hersek ile ticaret yaptığını dile getiren Şener, Bursa’dan Bosna Hersek’e 17 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. Şener, “Bosna Hersek, Balkan ülkeleri arasında bizim en önemli ticaret partnerlerimizin başında geliyor. Bursa ve Balkan ülkeleri ortak geçmişinin ve coğrafi yakınlığının getirdiği avantajları daha fazla kullanmalı ve işbirliklerini güçlendirmelidir. Bu noktada BTSO olarak iş dünyamızın dünyaya açılması noktasında birçok makro projeyi hayata geçirdik. Balkan ülkeleriyle ticaret hacmimizi artırmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

“Hükümetimiz kalkınma yatırımlarında kararlı”

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Adis Alagic, Bosna Hersek’in Avrupa Birliği pazarına olan yakınlığından dolayı yatırımcılara ciddi avantajlar sunduğunu dile getirdi. Bosna Hersek’in bölge kapsamında en istikrarlı para birimi ve en düşük enflasyon oranına sahip olduğunu ifade eden Alagic, “Hükümetimiz kalkınma yatırımlarının artması yönünde reform süreçleri yoluyla iş ortamının geliştirilmesi hususunda oldukça kararlı bir tutum sergiliyor” diye konuştu.

Hedef işsizliği azaltmak ve yatırım çekmek

FIPA Başkanı Gordan Milinic, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Bosna Hersek’in yabancı yatırımcıları çekmek için çalışmalar yaptığını ve ülkenin yatırım yapmak hususunda uygun bir ortam olduğunu ifade eden Bilinic, “Yatırımcıların yüzde 80’inin ilk yatırımlarının ardından ikinci kez yatırım yaptığını gözlemledik. Doğal kaynaklar, nitelikli işgücü, yabancı yatırımcılara gösterilen yakın ilgi, Serbest Ticaret Anlaşmaları, makro-ekonomik anlamda stabil duruş ve ithalat-ihracat açısından kolay rejim özellikleri Bosna Hersek’in yabancı yatırımcıları çeken en önemli özellikleri. Ülkemizin bu yıl en önemli iki hedefi işsizliği düşürmek ve yabancı yatırımcılar ile ortaklıklar kurmak. Bursa ile Bosna Hersek arasında ticari işbirliğinin yeni bağlantılarla daha da güçlenmesini hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

FIPA Yatırım Geliştirme Ofisi Direktörü Nina Pobric, Bosna Hersek’te Yatırım Fırsatları konulu sunum gerçekleştirdi. Bosna Hersek ekonomisi ile ilgili bilgiler paylaşan Pobric, Türkiye’nin Bosna Hersek’e yatırım yapan ülkeler arasında 11’inci sırada olduğunu söyledi.

Dünya

    Bosna Hersek BTSO bursa DEİK FİPA
    Array
    Balkan Günlüğü
    Balkan Günlüğü gazetesi SR Basın Yayın Ltd. Şti’ine ait olup, Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Basın İlan kurumuna kayıtlı bir gazetedir. Anadolu Ajansı’nın abonesi olan gazetemizin Balkan Haber Ajansı (BHA) isminde bir ajansı vardır.23 Aralık 2007 yılında yayın hayatına başlayan Balkan Günlüğü gazetesi, hedef kitlesi ve konsepti itibariyle Türkiye’de ilk gazetedir. Hedef okuyucu kitlesi, İzmir’deki 1,5 Milyon Türkiye genelindeki 17 Milyon civarındaki Balkan-Rumeli göçmeni yurttaşıdır. Ulusal ve Uluslararası yayın yapan gazetemizin düzenli haftalık basım adeti; 20 bin’dir.Gazetemiz,Türkiye’de 52 şehir,yurt dışında 12 ülkede ( Yunanistan,Bulgaristan,Makedonya,Kosova,Arnavutluk,Bosna-Hersek, Romanya,Hırvatistan,Sırbistan, Karadağ,Moldova,Slovenya ) okuyucusu ile buluşmakta.
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    BENZER HABERLER

    Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi haberi

    ENKA, Sırbistan’da 745 milyon Euro’luk projeye imza attı

    Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi haberi

    Makedonya-Türkiye Ticaret Odası 10. yıl dönümünü kutladı

    Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi haberi

    Bulgaristan: 1 Ocak’tan itibaren TürkAkım’dan gelecek doğalgazı kabul etmeye hazır olacağız

    Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi haberi

    RUMELİSİAD üyeleri Bursa’da sektör toplantısında bir araya geldi

    Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi haberi

    Daha fazla ticaret için İTO yeniden Tiran’da

    Bosna Hersek Yatırım Ajansı işbirliği için Bursa’ya geldi haberi

    SANKON, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ilişkileri güçlendirmek için harekete geçti

    HABER AKIŞI

    Bulgaristan’dan AB’ye Türkiye sitemi: Onları bu oyunun içine sokan siz değil misiniz? Haberi

    Siyaset | 18:43 Bulgaristan’dan AB’ye Türkiye sitemi: Onları bu oyunun içine sokan siz değil misiniz?

    KKTC: Türkiye Libya Anlaşması ile yeni harita ortaya çıkartarak ezberleri bozdu ve talebini derhal yerine getirdik Haberi

    Siyaset | 18:32 KKTC: Türkiye Libya Anlaşması ile yeni harita ortaya çıkartarak ezberleri bozdu ve talebini derhal yerine getirdik

    Kuzey Makedonya’da rekor yenilendi Haberi

    Gündem | 18:30 Kuzey Makedonya’da rekor yenilendi

    ‘Issız Adam’ Yunanistan’da Haberi

    Magazin | 18:12 ‘Issız Adam’ Yunanistan’da

    Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay askerlerle şınav çekti Haberi

    Sabit Bilgiler | 18:10 Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay askerlerle şınav çekti

    5.Balkan Panorama Film Festivali’ne geri sayım başladı Haberi

    Kültür Sanat | 18:04 5.Balkan Panorama Film Festivali’ne geri sayım başladı

    ‘Türkiye İncirlik Üssü’nü kapatırsa, Yunanistan ABD askeri üslerine ev sahipliği yapmaya hazır’ Haberi

    Siyaset | 14:23 ‘Türkiye İncirlik Üssü’nü kapatırsa, Yunanistan ABD askeri üslerine ev sahipliği yapmaya hazır’

    Yunanistan’da Hakemlerden Boykot Kararı Haberi

    Spor | 13:53 Yunanistan’da Hakemlerden Boykot Kararı

    Yunanistan’a ‘AİHM kararlarını uygula’ çağrısı Haberi

    Siyaset | 13:38 Yunanistan’a ‘AİHM kararlarını uygula’ çağrısı

    Romanya’da ’13 Aralık Tatar Günü’ etkinlikleri düzenlendi Haberi

    Gündem | 13:36 Romanya’da ’13 Aralık Tatar Günü’ etkinlikleri düzenlendi

    • Hakkımızda
    • Künye
    • Balkan Günlüğü Dijital
    • Privacy Policy
    • İletişim
    • Arnavutluk
    • Batı Trakya
    • Bosna-Hersek
    • Bulgaristan
    • Hırvatistan
    • Karadağ
    • Kosova
    • Macaristan
    • Makedonya
    • Yunanistan
    • Sırbistan
    • Romanya
    • Slovenya
    • Ekonomi
    • Gündem
    • Kültür Sanat
    • Magazin
    • Siyaset
    • Spor
    • Teknoloji

    © 2018 Balkan Günlüğü Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır